Archief

En de winnaar van Het Bruist in… is...

Voor de wedstrijd “Het bruist in…” ingericht door de Vlaams-Brabantse amateurcineasten, Bracina, in samenwerking met het Centrum voor Beeldexpressie, schreven niet minder dan 22 filmpjes in. De evenementen waren vrij verscheiden, van lokale feesten tot processies en re-enactments. Er wordt toch nogal wat gefilmd op zulke evenementen, al of niet met veel inspiratie.

Leuven spant wel de kroon: het was de stad waar evenementen het vaakst werden gefilmd, de babbelpilaar, de kerstmarkt, de kappers met warm hart, het begoniatapijt,... Maar ook gebeurtenissen in Groot-Bijgaarden, Boortmeerbeek, Hale, Oostende, Bouillon, Genk... en landen als Spanje, Zwitserland, Duitsland en Nederland kwamen aan bod. 

Maar de jury moest kiezen en heeft onderstaande 8 films (in alfabetische volgorde) geselecteerd voor de openbare projectie op 21 november vanaf 14 uur in het Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20, 1700 Sint-Ulriks-Kapelle.

En dan mag het publiek meestemmen voor de winnaar! De punten van de jury tellen voor de helft en die van het publiek voor de andere helft. De toegang is gratis en je kan er verrast worden door leuke films! Er is een prijs voor de winnende film en een publieksprijs...

 

De 8 geselecteerde films zijn

De terugtocht  Halen-Dendermonde

clubfilm KVCB

Even divers als Leuven

Guido Declercq

Het bruist in… middeleeuws Bouillon

Paul Verhack

Het groot Brabants gildefeest

Willy Bolle - Hans Lissens

Kazen in alle maten

Raymond Appelmans

Mariaprocessie van Halle

Marc de Donder

Napoleon op bezoek

Piet Vandenpoel

Semana Santa Malaga

Hector Vansina

 

Info: bracina.secr@hotmail.com

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2019  Bracina   globbers joomla template