Archief

Ter herinnering aan onze afgestorven leden

AFSCHEID NEMEN

Afscheid nemen

Is met zachte vingers wat voorbij is dicht doen en verpakken in goede gedachten der herinnering...

Is verwijlen bij een brok leven en stilstaan op de pieken van pijn en vreugde.

Afscheid nemen 

Is met dankbare handen weemoedig meedragen al wat waard is niet te vergeten...

Is moeizaam de draden losmaken en uit het spinrag der belevenissen loskomen  en achterlaten 

en niet kunnen vergeten. 

(Ward Bruyninckx)

Inschrijvingen nab 2.0 FilmFest open !

Nab 2.0, de nieuwe organisatie voor en door de amateurcineast, organiseert van 7 tot 9 december 2018 haar eerste FilmFest. De filmwedstrijd is alleen toegankelijk voor leden.

 

Ben je (nog) geen lid en wil je aan de wedstrijd meedoen? Dat kan:

- Je gebruikt de Library-muziek van Sabam en je hebt dit jaar de 35 euro Sabam-bijdrage voor Libary-muziek betaald bij BreedBeeld, dan ben je tot eind 2018 voor 10 euro lid bij nab 2.0 en kan je voor de wedstrijd inschrijven.

- Je gebruikt de Library-muziek van Sabam, maar je hebt dit jaar geen 35 euro Sabam-bijdrage voor Libary-muziek betaald bij BreedBeeld, dan moet je bij nab 2.0 de 35 euro betalen om te kunnen inschrijven.

- Je gebruikt geen Library-muziek van Sabam en je bent nog geen lid, dan kan je dat voor 10 euro worden tot 31 december 2018, en inschrijven voor de wedstrijd.

Vergeet niet dat je sowieso altijd zelf verantwoordelijk bent voor het in orde maken van de rechten voor muziek, en voor beeld ook (mocht dit het geval zijn).

 

Hoe inschrijven?

- Je mag maar met één film inschrijven. Alle leden van een coproductie die zich bij inschrijving opgeven, moeten lid zijn. Co-producties worden door één cineast die lid is, ingeschreven. Een tweede co-productie van hetzelfde team kan door een andere cineast van het team, die lid is, worden ingeschreven.

- De film mag gemaakt zijn in 2016, of 2017 of 2018. Maximum duur 25 minuten. Het volledige reglement staat op de website.

- Je mag ook met één 1-minuutfilm inschrijven. Dit moet gerealiseerd zijn in 2018.

- Alle inschrijvingsformulieren vind je op de website.

- Inschrijven kan van 15 oktober tot 1 november (laatste inschrijving 31/10 om 23.59 uur).

- Na inschrijving krijg je instructies voor het bezorgen van de film (kan alleen elektronisch en moet vóór 10/11).

 

Wil je meedoen, wees er snel bij want als de projectietijd vol is, kan je er niet meer bij !

 

Succes aan iedereen !!

 

Meer info op: www.nab2.be

 

 

 

Laureaten van de Bracina-wedstrijd 2018

De wedstrijd is al een tijdje achter de rug, maar door de perikelen omtrent de website was het niet mogelijk jullie eerder de laureaten bekend te maken. 

In de categorie juniores (of beginnelingen) haalde "Saurav en de click click class" van Peter Haesendonck (Skoop) de hoogste quotatie 72,67%. 

In de categorie seniores (of gevorderden) was het heel nipt Marc De Donder met "Een droomstad in de bergen - Sagalassos" die het haalde met 76,67% op "Kazakhstad, looking to the future" van Frank Noels met 73,33%. Beiden zijn van Videoclub Dilbeek, en op de clubwedstrijd was de volgorde andersom. Noteer ook dat op de derde plaats van het klassement twee leden van dezelfde club ex-aequo staan: Marc Provost met "A great salt lake story" en Lena Moonens en Louisa De Troch met "De passie van een imker" (75,67%). 

Er waren in totaal 25 films uit 5 filmclubs. De middagmalen (traiteur) werden verzorgd door leden van Videoclub Dilbeek, en werden algemeen gesmaakt. 

En al zijn sommigen minder tevreden met het resultaat en was dit jaar geen topjaar, het was een aangenaam weekend met verrassende en zorgvuldig afgewerkte films. Afwezigen hadden ongelijk maar krijgen volgend jaar een nieuwe kans !

Met de ... geraak je overal

Een wat rare titel, maar dat is het thema van een nieuwe provinciale wedstrijd. 

Jullie hebben hopelijk wel al begrepen dat de ... ingevuld mogen worden op alle mogelijke manier. Klassiekers zoals trein, tram, auto, fiets... kunnen natuurlijk zeker, maar ook glimlach, skateboard, sneakers, baby, ... en ga maar door, zijn ook toegelaten. Het opnametoestel speelt geen rol, de meest gesofisticeerde camera, een fototoestel, of gsm...

Maximum duur van de film is 15 minuten en inschrijven kan tot 30 september, maar daarover - en over de openbare projectie, noteer alvast de datum: zaterdag 3 november vanaf 14 uur - volgt nog informatie...

De eerste stap is gezet, nu moeten de hersenen aan het werk om ideeën op te doen. 

Bracina krijgt voor deze activiteit financiële steun van het Vlaams AudioVisueel Fonds. 

Reglement

Inschrijvingsformulier

 

 

We zijn weer online !

Hallo beste amateurfilmers uit Vlaams-Brabant,

Het heeft even geduurd maar de website van Bracina is weer online, met dank aan Carl. 

Wat er allemaal intussen is gebeurd, zal ik jullie in het kort vertellen. Maar eerst het goede nieuws dat iedereen aan het filmen moet zetten nu het licht steeds sterker wordt en de zon voor nieuwe energie zorgt: het Vlaams Audiovisueel Fonds, afgekort VAF, heeft Bracina een subsidie verleend om de themawedstrijd "Met de ... geraak je overal" te organiseren. En een deel van die subsidie is voor de prijzenpot ! Men zegge het voort !

De jaarlijkse Bracina-wedstrijd is intussen achter de rug en de laureaten, aangeduid door een vierkoppige jury uit de clubs, zijn "Saurav en de click click class" van Peter Haesendonck (Skoop) en "Een droomstad in de bergen - Sagalassos" van Marc De Donder (SWD). Proficiat aan beiden !

De Bracina-cursus 2018 ligt vast op zaterdag 20 oktober, in het Achturenhuis, Leuven.  Lesgever is opnieuw Freddy Bellis, van wie iedereen die zijn vorige cursussen volgde, weet dat ze praktisch en degelijk zijn. Onderwerp: Decoupage. Dat zal gaan over welke shots willen we op welke plaats in onze scene/film en waarom daar en waarom in die volgorde. Verdere informatie over inschrijving volgt nog. 

Veel filminspiratie aan iedereen !

Michelle

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2019  Bracina   globbers joomla template