Nieuwe themawedstrijd: Seizoen(en)

Bracina organiseert in het najaar van 2020 een nieuwe filmwedstrijd met als thema: Seizoen(en). 

Op algemene aanvraag werd gekozen voor een gemakkelijker toegankelijk thema. En dat kunnen we van "seizoenen" wel zeggen. Bovendien mag het ook maar één seizoen zijn, dan nog heb je keuze uit 4 mogelijkheden. 

We verwachten natuurlijk meer dan een interludium over één of meerdere seizoenen. Er moet een verhaal in zitten dat voor de kijker duidelijk is. Waarmee ik niet gezegd heb dat het een speelfilm moet zijn. Enkele voorbeelden: met de kleinkinderen op zoek naar paddestoelen, van druif tot wijn, appelen plukken met de seizoensarbeider/ster, de zomer in Rome, winterpret in Tirool... Voorbeelden genoeg. Alleen zullen we de jury vragen streng te zijn op het thema. Het moet met een seizoen te maken hebben: een activiteit gelinkt aan een seizoen, of een seizoen dat de hoofdrol speelt... 

Maar er is meer: de films zullen niet alleen beoordeeld worden op de manier waarop het thema werd gebruikt, maar er zal ook gekeken worden naar uw "moderne cameravoering". Zegt u nu: oei wat is dat? Enkele tips: op 12 oktober geeft Freddy Bellis bij Bracina een cursus over "moderne cameravoering" (zie agenda) of ga eens kijken naar video's en tips van Brandon Li op YouTube. 

En last but not least: Bracina doet bij het VAF een aanvraag voor subsidie voor deze themawedstrijd met begeleiding rond cameravoering. Dus als onze aanvraag wordt aanvaard, zullen er mooie prijzen zijn voor de beste films! 

Aan de slag dus, de herfst is net begonnen...

 

 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2019  Bracina   globbers joomla template